Gästlistan till festen

För att ordna en bra fest är det viktigt att tänka på vilka man bjuder. Det behöver inte vara ens närmaste vänner, utan festen kan faktiskt ordnas för att träffa nya människor eller för att föra samman två skilda grupper.

Det är mycket som krävs för att anordna en riktigt lyckad fest. Bland annat måste man ha en bra lokal, bra musik och rätt tilltugg och gästlista. Men det kanske allra viktigaste om man ska anordna en fest är att man bjuder folk som är redo för att släppa loss och som är på gott humör. En lyckad fest kan göra mycket för det gäng som är med på festen och den kan verkligen skapa en bättre gemenskap i gruppen. Det var detta som en person i Norrtälje försökte skapa när hon vann lite pengar.

Ordnade fest för grannarna252174-note-pad-and-pen-on-wood

På sverigesradio.se kan man läsa att Sara Hansson från Norrtälje vann 8 000 kronor i en tävling som hennes bostadsförening anordnade. Då bestämde hon sig för att bjuda sina nya och gamla grannar på en fest för pengarna, för att bidra till gemenskapen. På festen ville hon att alla grannar skulle lära känna varandra. Detta var extra viktigt då en massa flyktingar nyligen flyttat in i bostadsföreningen. Hon ville alltså att de som har motsatt sig att det kommer flyktingar skulle få träffa dem i egen hög person och ha en trevlig fest med dem. Hon hoppades på att den här festen skulle minska risken för att det blev snack och att istället låta alla träffa varandra på en fest.

Tips för gästlistan

Den här festen visar på att man egentligen inte måste bjuda bara sina närmsta vänner när man anordnar en fest. Det går lika bra att anordna en fest för att försöka få samman två olika grupper eller för att helt enkelt lära känna helt nya personer. Några tips när man sätter ihop en gästlista är:

  • Att bjuda roliga människor som gillar fest.
  • Att bjuda olika typer av människor så att intressanta diskussioner kan uppstå.
  • Att inte bjuda människor som är i konflikt med varandra. Detta för att undvika bråk och andra tråkigheter.