Jay-Zs nya tjänst floppar

Artisterna har länge klagat på att musiktjänsterna inte ger dem tillräckligt mycket av kakan pengamässigt. Därför har Jay-Z startat tjänsten Tidal som ska ge artisterna mer. Men tjänsten har blivit en riktig flopp.

3362394-jay-z

För att lyssna på musik i dagsläget är det nästan ett måste att vara medlem på någon musiktjänst och betala ett antal hundralappar i månaden för att få all musik som finns i tjänsten. Det blir färre och färre som faktiskt köper skivor av de artister som de tycker om. En utav de musiktjänster som är absolut populärast är Spotify och miljontals användare runt om i världen använder musiktjänsten varje dag. Men Spotify har fått mycket kritik för att artisterna inte får så mycket betalt för att ha sina låtar där och många artister har gått ut och inte velat finnas hos musiktjänsten.

Jay-Z startar Tidal

För några veckor sedan startade rapparen Jay-Z en musiktjänst som han hoppades skulle kunna konkurrera ut Spotify och erbjuda bättre villkor för artisterna. Musiktjänsten heter Tidal och ett antal väldigt kända namn har ställt sig bakom den och har lovat att släppa allt nytt material där. Några av de artister som ska släppa musik exklusivt för Tidal är:

  • Madonna
  • Beyonce
  • Nicki Minaj
  • Rihanna
  • Kanye West
  • Jack White

Men nu riskerar Tidal att bli en flopp för tjänsten har redan fallit ur topp 700-listan på nedladdade Iphone-appar i USA. Varför man tror att tjänsten gått nedåt är det faktum att Tidal ger mer till artisterna än vad andra musiktjänster gör och många anser att artister som Beyonce redan har mer än tillräckligt med pengar. Tidals attack mot musiktjänster som Pandora och Spotify har dessutom gjort så att intresset för dessa musiktjänster har ökat. Läs mer.

Hånas på nätet

Hur det kommer gå för Tidal återstår alltså att se, men i nuläget ser det inte speciellt bra ut. Musiktjänsten har till och med blivit hånad på nätet och skämtvideor har gjorts. Bland annat har man lagt upp en video på Youtube och det är främst det faktum att internationella artister inte skulle tjäna tillräckligt med pengar som hånas. Man gör även narr av att Tidal kostar mer än dubbelt så mycket som exempelvis Spotify i USA.