Ordna rockfest med cigarrer, peruker och liveband

Att ordna en fest på temat rock är en kul idé vare sig det handlar om nyårsfesten, födelsedagsfesten eller en helt vanlig fredagskväll. Nedan följer några tips på hur man kan organisera en rockfest.

 

När man ordnar en rockfest är det första man ska tänka på rekvisitan. Allt ska ha att göra med temat och passa bra för det. Man kan gärna lägga energi på detaljer som att bjuda på cigarrer och att ha några långa peruker, nitarmband, solglasögon eller sprayfärg liggandes för den som vill gå steget fullt ut som hårdrockare. Att se till att musiken går i rockens tecken under kvällen är såklart också en förutsättning för ett lyckat party. Exempelvis kan man ha rockfesten som en förfest till en rockfestival. Det finns många i landet att välja på, som exempelvis Sweden Rock Festival, som går av stapeln i Stockholm varje år. Sweden Rock Festival är en festival som drar ungefär 33 000 besökare och bjuder på underhållning av en rad kända hårdrocksband som Aerosmith och Scorpions.

 

Att tänka på för en lyckad fest

När man förbereder en fest finns det en hel del som behöver organiseras förutom rekvisitan och temat.

 

  • Inbjudan. Gör en tydlig inbjudan till gästerna och beskriv att det är rocktema på kläderna som gäller. Låt dem även veta om det är du som står för mat och dryck eller om de ska ta med sig något speciellt.
  • Mat och dryck. För en rockfest fungerar det oftast att bjuda på pizza eller hamburgare och öl. Om det blir en sittande middag eller någon form av bordsplacering på festen är det bra att inte placera par bredvid varandra, utan istället främja intressanta konversationer genom att sprida ut alla.
  • Ett tips är att inte fokusera så mycket på lokalen. Det räcker att mörklägga och att fokusera på några ljuskällor som slingor eller blinkande ljus för en rockkänsla. Eller så kan man ha rockfesten utomhus vid till exempel en avlägsen skog eller en strand för att slippa störa grannar med musiken.
  • Underhållning. Om man inte ska vidare kan det vara kul med någon form av underhållning. Ett säkert kort på en rockfest är att visa konserter på en storbildskärm eller att hyra ett live- eller coverband med rocktema.