Rocka loss i Havanna

Hur ser egentligen rockscenen ut i Havanna? Kuba är väl framför allt känt för sina kultiga cigarrer. Men visst finns det gott om rock för den som är sugen på att festa till det. Bli inte förvånad om du stöter på en och annan kubansk punkare! Vi spanar in rocken i Havanna idag och tipsar om saker du kan ägna dig åt både om du åker på en lite längre resa eller en weekend.

Kubas huvudstad Havanna är fortfarande en av de mest kultförklarade producenterna av den kanske ännu mer kultförklarade cigarren. Men hur är det egentligen att vara turist på Kuba? Helt otroligt fantastiskt, och rockkulturen är inte alls frånvarande! Här kommer lite tips på hur du upptäcker staden, och var det är störst chans att du får lite sköna riff i bakgrunden.

Obligatoriskt att smaka en cigarr

Expressen har satt ihop en bra guide till sevärdheter från Havanna och här kommer ett urval ur deras tips, vi har valt ut de vi tror passar våra läsare:

  • Upplev stadsdelen Vedado. Det myllrar av barer och restauranger och är inte värt att missa!
  • Gå till California Café och upplev en atmosfär du bara kunde drömma om. På menyn serveras burgare, tacos och fisk och ibland spelas det en och annan rockklassiker där.
  • Besök deras kultiga cigarrbutiker. Du kan helt enkelt inte ha varit i Havanna utan att besöka minst tre. Och provsmaka minst en, det är helt enkelt underkänt annars.

Många som varit i Kuba kan vittna om att det kommer alltfler turister dit. Fortfarande är det dock ett särskilt resmål och håller du dig undan från de största charterattraktionerna hamnar du lätt på barer där de lokala håller till. På gatorna promenerar alla typer av människor och har du väl varit där en gång finns det mycket som kommer dra dig tillbaka. Inte vara för Kubas rika kulturliv, men också för att du kommer etablera en förkärlek till kubanerna som är ett spännande, roligt och humoristiskt folk. Trevlig resa!