Skippa dyra konsertfoton

Visst är det kul att gå på rockkonsert och se de gamla rävarna ibland annat ZZ Top, Deep Purple eller varför inte Judas Priest. Oavsett vilken rockmorfar som tilltalar dig så är det verkligen en upplevelse. De flesta såg de gamla rockgubbarna för 20-30 år sedan när de hade sin storhetstid. Andra kan ha råkat missa och vill därför passa på, oavsett hur det ligger till så är det ett måste att föreviga minnet med foto. Ett foto som visar att: du var där! Men ett varnande finger, skippa fotona som går att köpa efter konserten och fota själv!

Under 60- och 70-talet var det Beatles som var riktigt stora och många ville se sina stjärnor på scen. Idag finns det bara två kvar av bandet vid liv och därför är det alltid svårt att i efterhand kunna se sina idoler. Men om vi tittar på hårdrocken era, det ljuva 80-talet så kan en ha större framgång. För de som inte knarkat ihjäl sig så finns det kvar några rockstjärnor som fortfarande kan ge en grym show. Här är några tips för den som ska gå och se sina gamla idoler:

  • Sänk förväntningarna, tänk på att de här rockstjärnorna är minst 60 år, rösten är inte densamma och likaså energin. Ta det för vad det är, en chans att få se dina idoler igen.
  • Köp absolut inga konsertfoton, det ger ingen som helst känsla för att du faktiskt var där. Det bästa och absolut roligast är när man tar fotot själv och framkallar och gör en fotobok av det! Ser du flera idoler på ett och samma år så sätt in dessa i en fotobok som du lätt beställer härifrån: http://www.japanphoto.se/fotobok.
  • Skippa alla dyra souvenirer som du ändå inte kommer att använda och lägg pengarna på fler konsertbiljetter, ofta så sker det flera spelningar med de äldre artisterna och en grej kan vara att du åker och ser alla du kan!
  • Glöm inte öronproppar, visst var ljudet bra förr i tiden också och gitarrsolot verkligen skrek från scen, tänk dock på att ljudet är ännu bättre idag och därför är det ett måste att använda öronproppar om du vill ha hörseln kvar.